נהיגה במהירות מופרזת היא בין עבירות התנועה הנפוצות ביותר. כאשר אדם נתפס נוהג במהירות מופרזת הוא צפוי לקבל קנס בסכום העולה ככל שמהירות נהיגתו עולה על המהירות המותרת בחוק וזאת בנוסף לחיוב בנקודות ברוב המקרים. כשמדובר על חריגה בתחום ברירת המשפט לנהג קיימת אפשרות לבחור האם לשלם את הקנס או לבקש להישפט; כאשר המהירות בה נתפס נהג חורגת מתחום ברירת המשפט (החל מ-41 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית או 51 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית) או אז יקבל הנהג זימון לבית המשפט לתעבורה ללא אפשרות בחירה.
עורך דין תעבורה מקצועי ומיומן עשוי להטיל ספק סביר במהימנותם ותקינותם של מכשירי האכיפה בהם משתמשת משטרת ישראל (ממל"ז, דבורה, מצלמות א-3). לכן חשוב להגיע לבית המשפט מיוצגים על ידי עורן דין תעבורה המכיר היטב את כל הפרוצדורות שבהן ניתן להיסמך לצורך הטלת ספק בדבר מהימנותם ותקינותם של מכשירי האכיפה. להלן מס' סוגי עבירות מהירות:
נהיגה במהירות מופרזת של 26-40 קמ"ש מעל המותר בתמרור 426 בדרך מהירה או בדרך שאינה עירונית, הינה עבירת תעבורה הנושאת עימה דו"ח ברירת משפט על סך 750 ₪ ורישום של 8 נקודות למרשם התעבורתי, בהתאם לסמל סעיף 6557 או 6548
נהיגה במהירות מופרזת הנעה בין 41-50 קמ"ש מעל המותר בתמרור 426 בדרך מהירה או בדרך שאינה עירונית, מהווה עבירת תנועה חמורה הנושאת עימה דו"ח ברירת משפט על סך 1500 ₪ ורישום של 10 נקודות למרשם התעבורתי של הנהג, בהתאם לסמל סעיף 7076 או 7077.
נהיגה במהירות מופרזת העולה על 51 קמ"ש מעל המותר בתמרור 426 בדרך מהירה או בדרך שאינה עירונית, הינה עבירת תנועה מסוכנת וחמורה הנושאת עימה הזמנה לדין ורישום של 10 נקודות חובה למרשם התעבורתי של הנהג, בהתאם לסמל סעיף7071 או 7078.
יש לציין כי בעבירת מהירות מסוג הזמנה לדין קיימת סמכות לקצין משטרה לפסול את רישיונכם – פסילה מנהלית – לתקופה של 30 ימים באופן מידי; במקרה כזה יש לפנות לעו"ד תעבורה אשר יכול לגרום, במקרים מסוימים, לביטול החלטת קצין המשטרה ולהשיב לכם את רישיון הנהיגה בתוך ימים בודדים.